Monthly Archives: March 2017

Karikatura tedna 28. marec 2017

karikatura2_17-3-17

Zijalo tedna 28. marec 2017

Zijalo tedna

 zijaloTorej minister za kmetijstvo, Dejan Židan, je očitno izgubil teran. Zdaj utegne izgubiti še teren. Mislim, politični. Ampak minister pravi, da mu ni kaj očitati. Boril se je kot lev. Ni pomagalo. Na drugi strani so bili namreč Hrvati. Saj veste kaj piše nad vhodom v eno od protestantskih katedral v nemškem Magdeburgu; » Bog nas obvaruj pred kugo, lakoto in Hrvati !«. Z našimi južnimi sosedi res ne gre češenj zobati. Teran, pa Piranski zaliv, pa Nova ljubljanska banka, pa Cimos, pa prisluškovanje pa najbrž še kaj. Naša edina zmaga na zunanje političnem področju je pravzaprav tekma na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji, ko smo jim v tekmi za tretje mesto odvzeli bronasto kolajno. Pa še to z veliko pomočjo črnogorske diplomacije. Tudi Mercatorju se menda ne piše nič dobrega. Hrvaški Agrocor je namreč v gromozanskih dolgovih. Njegov lastnik in največji hrvaški tajkun, Ivica Todorič, je začel s cvetličarno. No, ja,vsaj venec verjetno še zna splesti. Bo pa zanimivo videti, kako se bo razpletalo v šoštanjskem Tešu. Nekdanjega direktorja termoelektrarne Uroša Rotnika so sedaj odstavili tudi z mesta direktorja velenjske Komunale. Menda je zelo kontaminiran. Stopnja kontaminacije se povečuje iz dneva v dan. Volitve se velenjskemu županu Bojanu Kontiču namreč vse bolj bližajo. Treba je še pravi čas odložiti vso odvečno prtljago in nahrbtnike. Predvolilni tek bo naporen. Precej napeto in naporno je bilo minule dni tudi v našem edinem letalskem prevozniku Adria Airways. Piloti so stavkali. V izjavi za javnost so povedali, da je bila ta opozorilna stavka. In na tleh. Naslednja bo v zraku. In dokler se ne bo ugodilo njihovim zahtevam, bodo ostali zgoraj. Zgoraj bodo nekaj časa ostali tudi novoizvoljeni sodniki ustavnega sodišča. Ko je predsednik države Borut Pahor predlagal njihova imena, se je bolj kot o njihovi strokovnosti in referencah, govorilo o tem, čigav je kdo. Sakramensko lastninjenje. Kot da nam že ni povzročilo dovolj škode. No, na koncu so lastnika našli samo dvojnemu doktorju, Klemnu Klemnu, pardon, Klemnu Jakliču. Menda si ga lasti Slovenska demokratska stranka. Pa še to zgolj na reverz. Dobili smo tudi fiskalni svet in glavnega državnega tožilca. O lastništvu obeh se še ugiba. Ko bo kaj novega, sporočimo. Sicer pa tožilec Drago Šketa prihaja iz Maribora. Upajmo, da se bo izšlo. Iz Maribora je namreč prišel tudi Andrej Ferlinc. Prav tako ni povsem jasno čigava je radijska postaja Murski val. Oziroma kdo jo prodaja, mislim, kupuje. Nakup je med seboj že sprl pomursko regijo oziroma posamezne občine. Menda se je vmešala tudi cerkev. Tokrat za spremembo ne katoliška ampak evangeličanska. Sicer pa nameravajo nakup radia opraviti preko podjetja, ki se ukvarja z odlaganjem odpadkov. Vse skupaj je nekoliko smešno. Mogoče je tudi zato zraven prekmurski humorist Geza Farkaš. Kdo bi vedel. Srečno.

 

Čodra

Uščip 9. februar 2017

strip_9-2-17

 

 

 

UŠČIPOV SKRITI MIKROFON

 

Brglez: Halo, Miro…Se slišiva….

Cerar: Kdo kliče ?

Brglez: Milan na tej strani.

Cerar: Kateri Milan ?

Brglez: Ah, daj Miro, ne pretiravaj, no..

Cerar: Predstavite se s polnim imenom, mislim, priimkom.

Brglez: Ah, daj, ne zajebavaj , Miro.

Cerar: Prosim, če se predstavite. Z neznanci se ne pogovarjam.

Brglez: Brglez na tej strani, porka duš !

Cerar. Brez kletvic, prosim.

Brglez: Zakaj se sprenevedaš ?

Cerar. Zakaj me pa tikate ?

Brglez: Zakaj me pa ti vikaš ?

Cerar: Stvari so se drastično spremenile.

Brglez : V kakšnem smislu ?

Cerar: Izdali ste lastno stranko. In to v predvolilnem letu.

Brglez: Kako to misliš, mislim, mislite ?

Cerar: Tako kot sem povedal. Stranka je razklana.

Brglez: Ne gre za razklanost ampak za demokratične principe.

Cerar: Pokazali ste svoj pravi obraz.

Brglez: A ti ga še vedno skrivaš, mislim, skrivate…

Cerar: O tem ne bom polemiziral.

Brglez: Imam pravico do svojih stališč !

Cerar: Ja, pod pogojem, da se skladajo s stališči stranke.

Brglez: Na to ne morem pristati.

Cerar: Vaš problem .

Brglez: Bi rekel, da je to najin problem.

Cerar: Očitno nismo več v istem čolnu.

Brglez: Bojim se, da bomo potonili.

Cerar: In to zaradi takih kot ste vi.

Brglez: Kako to misliš, mislim, mislite ?

Cerar: Navrtali ste že kar nekaj lukenj v čoln.

Brglez: Mislim, da čoln ne tone zaradi lukenj.

Cerar: Zaradi česa pa ?

Brglez: Ker ni uravnoteženosti. Posadka se vedno bolj nagiba v desno.

Cerar: Za kurs in smer plovbe je pristojen kapitan. In to sem jaz.

Brglez: Tako ne bomo prišli nikamor. Kvečjemu na dno.

Cerar: Z vami na krovu najbrž res.

Brglez: In kaj bova zdaj ?

Cerar: Od vas pričakujem edino logično potezo.

Brglez: In to je ?

Cerar: Da nemudoma zapustite čoln oziroma položaj prvega častnika.

Brglez:  Se pravi, da naj skočim naravnost v morje…?

Cerar: Zaradi mene lahko skočite tudi v zrak. Samo, da vas ni več na čolnu.

Brglez: Menda ne mislite, da se bom kar tako vrgel v morje, med te krvoločne morske pse, ki že krožijo okrog stranke, mislim, čolna.

Cerar: Če ostanete na čolnu, ne bo za vas nič boljše.

Brglez: Kako to mislite ?

Cerar: Tudi mi vas bomo živega požrli !

Brglez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AFNARIZMI

ONI OD NAS NIČESAR NE PRIČAKUJEJO. JEMLJEJO SI KAR SAMI.
***
MI SMO SAMOSTOJNA IN SUVERENA DRŽAVA. NIHČE NAM NE BO VSILJEVAL DEMOKRACIJE.
***
MAŠČEVAL SEM SE SVOJI NEZVESTI ŽENI. TUDI JAZ SEM SI NAŠEL LJUBIMCA.
***
ZGODOVINA SE DEFINITIVNO PONAVLJA. TUDI VČERAJ SEM BIL LAČEN.
***
TROJANSKI KONJI SE JEZDIJO OD ZNOTRAJ.
***
ALI BOMO PROPADLI ALI PA NAS NE BO.

 

 

 

 

strip_31-1-17

 

 

Zijalo tedna

 zijaloTorej, slišati je, da se Hrvatje nikakor ne morejo sprijazniti z bolečim porazom na nedavnem svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji, ki so jim ga v  borbi za bronasto kolajno prizadejali slovenski rokometaši. Beri, smučarji. Prihodnje leto je evropsko prvenstvo na Hrvaškem. In Hrvati bodo naredili vse, da osvojijo naslov evropskega prvaka. Priprave na to so že stekle. Menda sodi v ta okvir tudi uvedba obveznega vojaškega roka. Izredno stanje pa menda vlada tudi v Cerarjevi stranki modernega centra. Na nasprotnih bregovih sta se znašla oba prva moža stranke. Na eni strani predsednik stranke in premier Miro Cerar, na drugi strani pa podpredsednik stranke in predsednik državnega zbora, Milan Brglez. Po novem sploh ne komunicirata. Oziroma to počneta preko posrednikov. V prvi vrsti s pomočjo poslanca Janija Moderndorferja. Možakar je med drugim tudi medicinski brat in se spozna na prvo pomoč. Mislim, če bi gospoda med seboj slučajno začela tudi fizično obračunavati. Razlog je menda v zakonu oziroma noveli o tujcih. Paradoksalno je , da je novela o tujcih pripeljala do tega, da so si največji tujci postali prav v stranki sami. Še malo, da bo med obema strujama nameščena žična ograja. Cerar terja nepreklicni Brglezov odstop s funkcije podpredsednika stranke. Dobro obveščeni vedo povedati, da na položaj podpredsednice stranke že čaka notranja ministrica Vesna Gjorkos Žnidar. A Brglez se ne da. Ljubljanska megla proti pohorski trmi. Bomo videli, kako se bo končalo. Okoli potapljajoče barke baje že kroži piratska ladja s kapitanom Janšo na krovu. Kakorkoli že, predsednik vlade ima novo spremljevalko, ki prihaja iz Šentjurja. Kar je dobro. Mislim, za regionalizacijo. Ima tudi novega svetovalca za politični marketing, ki pa prihaja iz Izraela. Ta bi znal ukrotiti domačega Arafata. Mislim,Brgleza. Sicer pa je Cerar odpotoval na Malto, Brglez pa v Vatikan. Čeprav se zdi, da mu tudi Bog ne more več pomagati. Na pot odhaja tudi predsednik države, Borut Pahor. Obiskal bo Nemčijo Rusijo in Ukrajino. Slednjo seveda na koncu. V nasprotnem Rusije in Putina najbrž ne bi videl od blizu. Precej bližje Francu Kanglerju kot na začetku svojega mandata pa je mariborski župan Andrej Fištravec. Mislim, po številu vloženih ovadb. Če podatek drži, je trenutno pokasiral četrto ovadbo. Ima še dobro leto mandata in s tem vse možnosti, da Kanglerja tudi dohiti. Ali celo prehiti. Bodi tako ali drugače, minilo je deset let od kar imamo v Sloveniji evro. Nekateri menijo, da ni razlogov za praznovanje , drugi mislijo drugače. Kot na primer bivši gospodarski minister Jože Mencinger, ki je dejal, da tudi Srbi vseskozi slavijo kosovsko bitko…

 

Čodra